Medlemmarna som stannar längre – och tränar oftare

Medlemmarna som stannar längre – och tränar oftare

Medlemmarna som stannar längre – och tränar oftare

Jag heter Martin Börjesson 59 år och är ägare av bla. GymPartner Träningsutrustning i Mölndal AB, GymAuktioner Sverige AB & GymBroker Sweden + 6 bolag på 50/50 ”Jag har varit i gymbranschen sedan 1979 ( i 43 år) då jag öppnade mitt första gym. Sedan 1983 har jag handlat med gymutrustning och har ägt och drivit väldigt många gym.

Jag är i grunden Sjukgymnast, Personlig tränare, Idrottsmassör, Värderingsman och utbildad i juridik 18 månader.  Jag har under 43 år köpt och sålt hundratals kompletta gym, men nu brinner jag för Digital marknadsföring & Powerlisting..

Medlemmarna som stannar längre – och tränar oftare

En studie utförd av en oberoende specialist inom området retention – att behålla kunder –  framhäver den positiva effekten som träning med eGym har på medlemmarna.

En fråga som är ständigt aktuell i branschen är förstås den om hur du som driver en anläggning attraherar fler medlemmar – och lyckas behålla dem.    Gärna så länge som möjligt.

Hur mycket kan du själv påverka upplevelsen för dina medlemmar?

Ganska mycket, visar det sig återigen – åtminstone om du erbjuder utrustning och träningsformer som är både roliga att utföra och som ger dokumenterad effekt.

Under en period om 3 månader arbetade Guy Griffiths, grundare av GGFit, i nära samarbete med fyra anläggningar för att dokumentera närvaro och användningsdata på mer än 10 000 medlemmar:

 1. – De anläggningar som valdes ut för programmet valdes för att ge mångfald och för att undersöka hur användarnas vanor speglas i olika miljöer, säger Guy Griffiths och fortsätter:
 2. – I varje scenario studerade vi personliga uppgifter om medlemmar som gick med under 2018. Även om detta bara är en liten studie, visar den att eGym-användare tränar oftare och förblir medlemmar längre än icke eGym-användare, förklarar Griffiths och berättar att i alla exempel tränade eGym-användare fler gånger per månad än icke-eGym-användare.
 3. På Kings School, till exempel, tränar eGym-användare i genomsnitt 2,2 gånger mer per månad än de som inte är eGym-användare.
 4. Studien visar att ju mer skräddarsydd träningsupplevelse du kan erbjuda, desto mer engagerade kommer dina medlemmar att bli. Det intelligenta eGym-systemet ger också personalen tillgång till information i realtid om medlemmarna, vilket skapar möjligheter att interagera, stödja och ytterligare förbättra deras upplevelse. Bättre engagemang leder till fler besök per månad och även till en längre vistelse på anläggningen.
 5. Det här är bra nyheter för dig som vill dra nytta av de ekonomiska fördelarna genom en högre avkastning per medlem, menar Guy Griffiths.

Vi berättar gärna mer om vad eGym kan göra för just din anläggning, kontakta Jennie Hjorth på 070-584 84 06 eller skicka ett mejl till jennie.hjorth@clfitness.se så hör vi av oss!

Anläggningar som medverkade i studien var: Crook Log Leisure Centre som förvaltas av Parkwood Leisure; Waterfront Leisure Complex, som förvaltas av Inverclyde Leisure; King’s School, en oberoende skola och ESPH, ett privat gym- och fysioterapianläggning.

Martin Maximus söker seriösa återförsäljare
Jag heter Martin Börjesson 59 år och är ägare av bla. GymPartner Träningsutrustning i Mölndal AB, GymAuktioner Sverige AB & GymBroker Sweden + 6 bolag på 50/50
"Jag har varit i gymbranschen sedan 1979 ( i 43 år) då jag öppnade mitt första gym. Sedan 1983 har jag handlat med gymutrustning och har ägt och drivit väldigt många gym.
Jag är i grunden Sjukgymnast, Personlig tränare, Idrottsmassör, Värderingsman och utbildad i juridik 18 månader. Jag har under 43 år köpt och sålt hundratals kompletta gym, men nu brinner jag för Digital marknadsföring & Powerlisting..

Martin Maximus founder and owner of GymPartner Training equipment

 • You can visit my company website with a click on the button above. 
 • I am a wholesaler for strength training equipment. 
 • I sell both new and used gym products. 
 • We have everything from bar rods, dumbbells, kettlebells, weight boards, workbenches to crossfit accessories. 
 • Our biggest and most important business is to 95% sales of complete used Gyms from one and the same brand. 
 • Therefore, our “lowest price guarantee” applies only to the purchase of complete used gyms. Only 5% of sales are single new gyms. 

From Sweden’s largest warehouse store in Mölndal, we sell complete used gyms, used gym equipment, treadmills, crosstrainers, exercise bikes & spinning bikes from the world-leading manufacturers Technogym, Life Fitness, Precor, Cybex, Startrac, Body Bike & GrandMaster by GymPartner. You get a 6-month spare parts guarantee when you buy Cardio machines. Our new gym products are from GrandMaster by GymPartner, Ziva. 

Martin Maximus have sold more than 700+ complete used gyms in the past  40 years 

Many of these can be found on our map of GymPartner’s selected partners